Contents utbud

Cathrin FrisemoTänk om, tänk nytt, tänk sociala medier i jobbsöket.

Cathrin Frisemo är entreprenör, författare, föreläsare och debattör med fokus på det digitaliserade arbetslivet.
Hon kom hösten 2013 ut med den första boken om det
digitaliserade arbetslivet “WIFL- Din guide till det digitala arbetslivet”. Bland annat bloggade Microsoft om boken när den släpptes.

Cathrin är uppvuxen i en IBM-familj och har bott i Silicon Valley. Hon har examen i medicinsk vetenskap från Karolinska Institutet och en bakgrund inom arbetslivsforskningens område. Cathrin jobbar aktivt sedan många år i och via olika sociala medier. Hon har en bred och omfattande kompetens om utvecklingen i och av det nya digitaliserade arbetslivet med fokus på ledarskap, arbetsorganisation, kreativitet och hälsa. Cathrin jobbar mycket via nätverk både analogt och digitalt och deltar där på olika sätt i high tech världen och tänker och verkar globalt framförallt via nätet.

Det senaste av hennes olika projekt är att hon initierade “LEDA.today” – ett nätverk för ledare som vill utvecklas och ta tillvara möjligheterna i det digitaliserade arbetslivet.

Vi lever i en transformation från industri- till digital samhälle och arbetsliv. Villkor men också möjligheter förändras och det sker i en allt snabbare takt med digitaliseringen och det påverkar arbetsmarknaden. Jobb försvinner och nya tillkommer. Dagens industriarbetare är it-teknikerna.
Iphonen kom för 7 år sedan och surfplattan för 5 år sedan och idag är smartphonen vår “first screen”.
Rekrytering och jobbsök sker allt mer via nätet och framförallt via sociala medier. Nätverk- både analoga och digitala (framförallt via sociala medier) förväntas och krävs allt mer i jobbsammanhang.
Att ha en social media-närvaro utöver den analoga världen är ett måste för att ha tillgången till hela arbetsmarknaden och dess jobb/försörjningsmöjligheter, och allt mer sker endast via nätet.

LinkedIn växer starkt i Sverige och i USA är Twitter den största arbetsförmedlaren.

Föreläsningen utgår ifrån gruppens behov och bygger på interaktion, aktivt deltagande, det är konkret och hands-on. När man lämnar föreläsningen har man med sig i alla fall ett nytt verktyg, förhållningssätt att direkt använda i sitt jobbsök.

Print Friendly, PDF & Email