Contents utbud

Björn LindebladFöreläsare, meditationslärare och medmänniska

Björn Lindeblad är civilekonomen som mitt i karriären klev av och istället blev buddhistisk skogsmunk i Thailand. Han fick då namnet ”Natthiko”, den som växer i visdom. Hans närvaro, livsresa, visdom och mod att följa sin intuition och sitt hjärta berör på djupet.

Han var en ung civilekonom och porten till Sveriges företagsvärld öppnades för Björn Lindeblad. Han hade fått erbjudande om att bli ekonomichef på ett AGA-bolag. Detta jobb skulle ha gjort honom till den yngste ekonomichefen på ett AGA-bolag någonsin. Det var då Björn Lindeblad bestämde sig. Han bytte livsbana, flyttade till Thailand och blev buddhistisk skogsmunk.

Björn Lindeblad var buddhistisk skogsmunk i Thailand i ca 17 år. Under sina andliga år där fick han munknamnet Natthiko. Natthiko betyder ”den som växer i visdom”. Han är tillbaka i Sverige och numera föreläser Björn Lindeblad om sina upplevelser i det buddhistiska klostret. Han dyker också upp i olika mediesammanhang och rönte t.ex. stora framgångar som sommarpratare i ”Sommar i P1” 2012.

En föreläsning med Björn Lindeblad är en resa. En resa genom livet och olika perspektiv. Du har säkert upplevt livet som riktigt krångligt många gånger; Björn Lindeblad menar, med ett avstamp i sina upplevelser från östasiatiska tanketraditioner, att livet inte nödvändigtvis behöver vara svårare än vad du gör det till. Ibland måste du ta dig tid och utrymme till att lyssna på din intuition och hjärtats röst. Närvara i nuet.

När du vill bli mer närvarande i nuet och höra ditt hjärtas talan bättre är meditation ett bra redskap. Björn Lindeblad håller, förutom i föreläsningar, i meditation och meditationsövningar.

Föreläsningar med Björn Lindeblad
Hur lär jag mig att lyssna till min intuition?
Hur skiljer sig intuitionens röst från förnuftets?
Vad stödjer min intuition?
När mitt intuitiva beslut ifrågasätts av andra, vad skall jag då tänka på?
Vad har etik, stillhet, och mod att göra med intuition?

Print Friendly, PDF & Email