Contents utbud

Behrad RouzbehBehrad Rouzbeh är den charmige komikern som precis står inför sitt stora genombrott.

Behrad Rouzbeh är Sveriges just nu hetaste unga komiker. Det handlar inte OM utan NÄR han får sitt stora genombrott. Behrad gjorde sin standup-debut 2008 och har sen dess uppträtt flitigt på de flesta svenska standupklubbar. 2012 kunde man se honom i Raw på Kanal 5. 2013 öppnade Behrad för den amerikanska superstjärnan Bill Burr på Cirkus. Han var en av komikerna i den flerfaldigt utsålda föreställningen ”2 och en halv iranier”.

Han var även en del av Raw Comedy-turnén. Sommaren 2014 var han en av programledarna i Morgonpasset i P3 och kan fortfarande höras där ibland. Behrad är också aktuell i komediserien Ginas Show på SVT under 2015.På scen har Behrad Rouzbeh en charmig och avslappnad stil med en humor som är både tänkvärd och varm. Idag syns hans ansikte flitigt på Sveriges olika stand up-scener och är en av de komiker ni kommer att prata om efteråt – Sveriges nästa stora standup-stjärna!

Den 6 juni 2015 har Behrad premiär på sin nya soloshow “Slumpmässigt utvald” där han sätter fördomarna på prov, med utgångspunkt från egna erfarenheter och upplevelser.

Humorföreställningen – Slumpmässigt utvald

Varför blir just jag slumpmässigt utvald varje gång jag ska passera säkerhetskontrollen på en flygplats, men aldrig utvald till att få komma på en arbetsintervju? Vi blir sedda och definierade av andra oftare än vi får definiera oss själva. Du är en sån där tuff invandrarkille. Du är en rabiat feminist. Du är en fattig knegare. Du är si, du är så.

Definitionerna är aldrig till den utpekades fördel och beroende på vem man är så förväntas olika saker av en – baserat på hur man blir sedd av andra. Vad händer när en person inte ryms inom de ramar som andra satt upp? Vem äger definitionen av sin egen identitet? Och är det möjligt att bara få vara Behrad? Det är det som humorföreställningen Slumpmässigt utvald handlar om.

Behrad Rouzbeh sätter fördomarna på prov med utgångspunkt för egna erfarenheter och upplevelser. Och ingen går fri från att ha sett den här föreställningen till att gå därifrån och inte känna att man har en hel del att begrunda. Vi får skratta oss igenom jobbiga och infekterade ämnen såsom etnicitet och nationalitet, kön och sexualitet, ålder och klass.

Kom och vänd och vrid på perspektiven. Med glimten i ögat. Med skrattet i halsen. Tillsammans.

Print Friendly, PDF & Email