Contents utbud

Azita ShariatiNäringslivets mäktigaste kvinna och Årets direktör

Azita Shariati har utsetts till Näringslivets mäktigaste kvinna för att hon genom sin inkluderande ledarstil radikalt förbättrat sitt bolags arbete kring jämställdhet och mångfald.

Azita Shariati är vd för Sodexo Sverige. Hon har utsetts till Sveriges bästa chef, har nominerats till “European Role model of the year”, hamnat i toppen av “Top 20 Women in Business in Northern Europe” och 2015 utsåg Veckans Affärer henne till Näringslivets mäktigaste kvinna och 2016 kammade hon hem titeln Årets direktör. 2016 blev hon även utsedd till årets Superkommunikatör av Resumé.

Hon föreläser om hållbart ledarskap, företagskultur och mångfald och har själv beskrivit sitt ledarskap som en blandning av iransk tydlighet och svensk laganda. Under hennes ledning har Sodexo gått från 14 till 50 procent kvinnor i ledningsgruppen på fem år.

Azita brinner för samhällsfrågor och utveckling. Hon är helt övertygad om att jämställdhet och mångfald bidrar till ökad tillväxt och bättre resultat. Det blir också enklare att hitta och behålla rätt kompetens inom organisationen.

Azita Shariati är sedan 2014 vd för Sodexo i Sverige. Sodexo är ett företag med tjänster inom servicesektorn som i Sverige omsätter 3,5 miljarder och som har 8000 anställda. Hon började arbeta inom företaget 1998 och första anställningen inom bolaget var som restaurangchef. Hon har sedan dess bland annat varit försäljningsdirektör, affärsområdeschef och Sverigechef.

Hon föreläser bl.a. om vikten av jämställdhet, mångfald och att ha ett långsiktigt hållbarhets tänk i företag.

Print Friendly, PDF & Email