Contents utbud

Anneli Häyren WeinestålGenusforskare – HBTQ

Anneli Häyrén Weinestål är genusforskare vid Centrum för genusvetenskap vid Uppsala Universitet. Hon har under de senaste åren forskat om räddningstjänst och maskulinitet och sexualitet. Anneli har publicerat flera avhandlingar inom temat trakasserier och diskriminering pga kön.

Anneli Häyrén Weinestål pratar äventalar om tjejerna som kommenterar chefens rumpa, killarna som fryser ut gaykillen, transan som det skvallras om, tjejen som särbehandlas för att hon är gift med en tjej, bikillen som inte vågar komma ut på jobbet p.g.a. en rå stämning i omklädningsrummet.

I en av sina föreläsningar reder Anneli ut bromance-begreppet, brotherhood och romance – vad händer när män jobbar tillsammans med män i en miljö utan kvinnor, relationer som blir starkare än vanliga kollegor.

Anneli berättar om hur bromance-relationer kan vara en orsak till varför det skapas en kultur som gör det svårt för homosexuella att känna sig bekväma med att vara öppna med sin läggning.

Hon är även företagsekonom med organisationsteoretiskt fokus. Anneli är intresserad av hur organisationer ordnar kön och hur kön ordnar organisationer.

Print Friendly, PDF & Email