Contents utbud

Anna-Lena BrundinAnna-Lena Brundin är en av Sveriges mest kända ståuppare och en uppskattad och eftertraktad föreläsare. Hon blev känd för allmänheten genom ett antal TV-program tillsammans med Lill-Marit Bugge i slutet av 1980-talet och hade egna TV-serier i mitten på 90-talet.

Anna-Lena är även sångerska och har gett ut tre cd-skivor, bland annat med Edit Piaf-sånger, som legat till grund för en mycket framgångsrik och uppmärksammad turné.

Som författare har hon hunnit med titlar som t ex “Det svider lite”, “Rampfeber”, “Kattguld”, “Kvinna eller försvinna”, “Nej tack jag åt nyss” och “En god katt förlänger livet”.

Anna-Lenas föreläsningar bygger mycket på egna iakttagelser om livet i allmänhet och kvinnliga och manliga egenskaper i synnerhet. Hennes tema ”kvinnligt, manligt, mänskligt” och är av mer seriös karaktär, men naturligtvis med en stor portion humor och glimten i ögat. Hennes stora scenvana och komiska timing inbjuder till mycket skratt och skapar en positiv stämning. Förklaring av tre föreläsningar följer:

“Den som gapar efter lite missar det mesta”

I denna föreläsning skojar Anna-Lena Brundin friskt om ålder, äktenskap, tvätt, klimakteriet och om vad som är lycka. Hon ingjuter dock alltid hopp med sin alltid lika höga tilltro till människan. De flesta känner igen sig i hennes träffsäkra betraktelser och funderingar när hon blandar allvar med trams i en härlig mix.

“Livet är inte rättvist”

“Varför är det så mycket finare att vara guldfisk än silverfisk?” undrar Anna-Lena Brundin i den här föreläsningen. Hon pratar mycket om orättvisor, t.ex. varför är det i vissa kulturer finare att få en pojke än en flicka eller varför finns det inga flickstreck då det finns pojkstreck?

“Kvinnligt, manligt, mänskligt”

Det är en vass och rapp föreställning i stand-up-format och hon garanterar såväl humor som allvar och skratt med eftertanke. Det är ett mycket personligt framträdande som sätter fingret på många ömma punkter.  Hon berör dessutom den kroppsliga hälsan och den mentala hälsan, raljerar friskt om åldersnojor, äktenskap, tvätten, klimakteriet. Många känner säkert igen sig i dessa vardagliga betraktelser och funderingar och det är upplagt för en riktigt rolig kväll!

Hon har förmågan att sätta fingret på ömma punkter. Många känner igen sig i hennes vardagliga betraktelser och tankar. Hennes föreläsningar lämnar ingen oberörd.

“Anna-Lena har en otrolig tajming, både som komiker och föreläsare.

Jag tror att det är kombinationen värme och skärpa som gör henne unik.”

Ulrika Knutsson, Kulturjournalist och författare

Print Friendly, PDF & Email