Contents utbud

Anna BergholtzJournalist, inspiratör, föreläsare och moderator

Det må så vara att Anna Bergholtz går i motvind men hennes vilja är så stark att hon ändå når fram – och ännu längre än så. Hör henne tala och upplysa om funktionsnedsättningar, livet som sjuk och hur samhället borde bemöta människor med funktionsnedsättningar. Boka en föreläsning med Anna Bergholtz hos Athenas!

Livet blir inte alltid som man tänkt sig. Speciellt inte när kriserna avlöser varandra och sjukdom drabbar med kraft. För Anna Bergholtz, socialpedagog, journalist och diplomerad coach, har det inte funnits något annat val än att resa sig upp och komma igen starkare än förut. Redan som barn fick hon reumatism. Som 24-åring tappade hon synen p.g.a. reumatismen.
Att bli blind gjorde Anna Bergholtz ännu mer motiverad att i rollen som journalist driva de frågor som ligger henne varmast om hjärtat, alla med en koppling till lika behandling, mångfald och relationen mellan funktionsnedsatta och samhälle. Just för att hon har kämpat för dessa frågor liksom för att, som hon själv säger, ”öppna ögon” hos människor har Anna Bergholtz nominerats till och fått flera utmärkelser, t.ex. ”Lions Livskvalitetspris” och ”Inklusions Priset”.

Funktionsnedsattas synlighet i media är en annan fråga Anna Bergholtz gärna dryftar. Hon har själv varit med i TV- och radiosändningar. Bl.a. som filmrecensent – antagligen också som världens första blinda filmrecensent (!) – i ”Breaking News” samt som programledare i ”CP-Magasinet” och radioprogrammet ”Livskraft”. Anna Bergholtz medievana gör henne, förutom att vara en passande föreläsare, till en kunnig moderator.
När du vill att angelägna frågor ska lyftas, lyssna till en livsberättelse med dunder-och-brak och helt prestigelöst få insidertips på hur du vänder motgång till framgång – då är ett event med Anna Bergholtz värt att övervägas.

Print Friendly, PDF & Email