Contents utbud

Anders WimanAnders Wiman är en meriterad företagsledare med hjärtat som viktigaste redskap. Han talar om lust, mod och längtan, om rädsla och känslan av otillräcklighet och bjuder på egna framgångar och misslyckanden som entreprenör, ledare och människa. Från att ha varit värsting i plugget blev han bildesigner, fick utställningspris och mer bilbyggarjobb. Så startade företagets verksamhet – och hans nya liv.

Anders säger själv att han nog betraktades som lite konstig av folket i byn när han redan som 17-åring släpade hem en gammal rostig Volvo Duett och lät den ockupera hela familjen Wimans tillvaro. Att detta skulle lägga grunden till en respekterad specialfordonstillverkare, Anders Wiman AB, kunde nog ingen ana. Resan som 1979 startade i moderns kök, och som han 20 år senare klev av som välrenommerad biltillverkare, gav honom kunskaper i allt från produktutveckling och personalledning till kontrollbalansräkningar. Men mest av allt lärde han sig hur levande möten med andra människor kan påverka, förändra och utveckla oss alla. Dessa erfarenheter har bland annat på senare år resulterat i boken “Mandom, Mod och Mänskliga Möten” och många spännande uppdrag som föreläsare och utbildare i ämnet.

Att föda idéer och låta dem växa kräver oftast mer humanistiska än ekonomiska villkor. Det finns en myt om företag och företagare att de endast drivs av pengar och ökad lönsamhet. Bakom de allra flesta företag finns det en människa med stor glädje och längtan efter att få skapa någonting för andra, säger Anders.

Anders är en fantastisk föreläsare som verkligen väcker tankar och inspiration till förnyelse och förändringstänkande.

Print Friendly, PDF & Email