Contents utbud

Alex Schulman



Författare, producent och sociala medier-expert

Alex Schulman har lyckats skapa sig ett namn som ”ökänd bloggare”, författare, producent etc. och har handfasta tips på hur du kan göra detsamma. Boka en föreläsning med honom för att få redskap till att slå dig fram i den digitala världen.

Alexander ”Alex” Schulman är snubben som blev känd som ’ökänd bloggare’ när han startade bloggen ”Att vara Alex Schulman” 2007. Redan samma år toppade bloggen listorna och sedan dess har Alex Schulman varit en känd kultur- och medieprofil.

Känd för sin öppenhet, inte så sällan kryddad med cynism, överraskade Alex Schulman med sina självbiografiska romaner ”Skynda att älska” och ”Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött”. Han är dessutom krönikör och kolumnist; du kan läsa hans texter i olika tidningar, bl.a. i Aftonbladet.

Genom att ha den prisbelönade podcasten ”Alex & Sigges podcast” och youtubekanalen ”Alex & Sigge” tillsammans med Sigge Eklund, har Alex Schulman visat att han är en röst som kommer höras i kultur- och mediebruset många år framöver.

Ditt nätverk är allt

I denna föreläsning framför Alex Schulman tesen att allt det som är av betydelse i livet, alltså saker som händer dig, har en gemensam utgångspunkt: det personliga nätverket. Kärlek, jobb, boende, det där guldläget – ja, allt – har att göra med vilket nätverk du har och skaffar dig. Han berättar om sina fadäser och härliga stunder i kändisstockholm.

Så når du ut i sociala medier

I hela sex år har Alex Schulman varit sociala medier-fantast. Här pratar han om hur du ska bära dig åt för att nå ut i sociala medier och ger dessutom tips på hur du, trots tajt eller obefintlig budget, kan nå massor av människor.

Om skrivande

Som många författare har Alex Schulman blivit refuserad flera gånger. Drömmen om att få skriva och leva som författare vägrade dock att ge vika och till slut gick den i uppfyllelse. Idag är han en av de svenska skribenter som är mest produktiva. Hur gör du för att bli en produktiv skribent som kan leva på ditt hantverk? Alex Schulman delar med sig av tipsen, tricksen och knepen för hur du ska gå tillväga för att kunna försörja dig på skrivandet.

Print Friendly, PDF & Email