Contents utbud

Agneta Lagercrantz• Sluta hacka på dig själv!

• Bli en bättre ledare med självmedkänsla

• Självmedkänsla – det nya sättet att må bra

• Medkänsla och empati – vad är skillnaden?

Självmedkänsla är en metod för att bli lika vänlig mot sig själv som man är mot andra som är med om motgångar. Över hela världen lär sig människor nu att bemöta sig själva med värme och förståelse när de känner sig misslyckade istället för med självkritik. Självmedkänsla verkar behövas i en tid då vi tror att vi ska vara perfekta i alla lägen och räcka till för allt.

Agneta Lagercrantz böcker om självmedkänsla ligger på topplistorna över mest sålda psykologiböcker i Sverige. Böckerna heter Självmedkänsla, 70 skäl till självmedkänsla och Compassioneffekten vilka har klättrat på försäljningslistorna under årens lopp.

Hon är numera föreläsare på heltid efter 35 år i Svenska Dagbladet, bland annat på Idagsidan där hon skrev om neurovetenskap, medkänsla, mindfulness och andlighet. Under åren på Näringsliv profilerade hon sig genom en egen avdelning om ledarskap och organisationsutveckling.

Parallellt med journalistyrket har Agneta i perioder varit en flitigt anlitad föreläsare med ett helt eget sätt att gestalta det känslomässiga innehållet i sina föredrag. Alltid med glimten i ögat.

Print Friendly, PDF & Email